Däckad?

Äntligen har jag bytt till vinterdäck. Skönt. Sånt som är tråkigt att göra, men måste göras. Det gick tom ganska fort, jag börjar bli duktig på att byta däck, men med de rätta hjälpmedlen är det ju inte så svårt. Jag var alltså hemma hos föräldrarna igår kväll för att göra detta, de har ju en massa kattungar därhemma nu och mitt hjärta smälter varje gång jag ser dem. En av småttingarna (som fö döpts till Eva Braun!) klättrade upp längs mitt byxben och upp i mitt knä för att få bråka en stund och senare utmattad somna i min famn. Helt underbart. De är föresten riktiga bokmalar också, de ligger och sover tillsammans bakom böckerna i bokhyllan. :)

 

Vid 11-kaffet kom det upp en liten diskussion om piercings, varpå en av mina arbetskamrater kläckte ur sig att han inte tyckte att man borde få ha gratis sjukvård om man utsatte sig för sådant. Jag protesterade såklart, men man är ju tyvärr inte så snabbtänkt… Om det skulle va så, så skulle man ju inte ha rätt till sjukvård om man var tex hockeyspelare heller!? Riskerna man utsätter sig för där är väl minst lika stora? Åh, önskar verkligen att jag var mer snabbtänkt. Förstår inte varför folk ska tycka att piercings är så hemskt, är det ok att ha hål i örsnibbarna så borde det va ok på andra ställen också. Jag tycker att det är jättesnyggt i alla fall. Önskar att jag hade kunnat ha kvar min piercing som jag hade i nacken, den funkade tyvärr inte speciellt bra tillsammans med långt hår. :-/

 

Idag är det träning som gäller. Tror det får bli ett tungt benpass. Hoppas verkligen att jag orkar prestera riktigt bra idag. Benträningen har varit seg länge nu, väntar bara på att det ska släppa. Har köpt mig en träningsdagbok och ”Stora boken om styrketräning”, fick dem i fredags, men det är först nu som jag kollat lite mer på dem. Riktigt bra böcker tror jag.


På topp

En stunds gymmande piggade upp ordentligt. Skönt, nu är jag på bra humör iaf. Att va hemma själv en stund var skönt det också. :)


Bjuder på en liten bild av en fjäril bara för att jag gillar den. Bilder i en blogg livar upp, eller hur? Tog denna bild för några år sedan när jag var ute på promenad hemma på skogsvägarna i Kråkviken. Det är alltid mycket fjärilar där.

Fjäril

jahapp

Dålig dag. Folk på jobbet är griniga och jag lika så. Jag är inte så lätt att ha att göra med när jag är trött, blir allmänt jobbig då. Jobbig mot mig själv också. Undrar om jag kanske under alla mina jobbiga år bara var trött egentligen? Så trött att jag inte orkade med mig själv helt enkelt? Hm, har aldrig sett på det så förr. Nåja, kanske inte.

 

Lite Combichrist och Soilwork i hörlurarna ska nog göra susen mot det dåliga humöret, lite lagom med hjärntvätt liksom.

 

I helgen kanske vi ska måla receptionsdisken på gymmet, både hoppas och inte hoppas att det blir av. Skulle va skönt att bara få slappa hela helgen, men det skulle va skönt att ha en nymålad disk också. Det behövs.

 

Får se hur det blir med träning i em. Är som sagt väldigt trött, både i huvudet och kroppen, ändå vilade jag från träningen igår. Fast man brukar ju oftast må bättre efter lite träning. Ska ge mina ben en rejäl omgång iaf, sen om det blir idag eller imorgon spelar väl inte så stor roll.


Starkt

Ja, jag går runt och funderar över det här med träningen. Ska man satsa? Orkar jag? Isf måste jag se till att inte köra mig själv i botten. Känna efter ordentligt när jag behöver vila och lära mig att säga nej till saker. Gärna bli mer effektiv också. Är detta möjligt? Är det värt det?

 

Är annars väldigt trött idag. Hade gärna gått hem och lagt mig på en gång.

 

Hade box igår, fick höra att jag var någons favoritledare. Mycket trevligt. :)

 

Mycket ”uppbackning” från gym-folk annars det sista. Fick en fråga om vad jag gjort innan jag började gymma, jag förstod inte riktigt vad han menade först, men sa väl som det var att jag bara tränat i gruppträning innan, mest body pump, body combat och så box då. Det kom iaf fram att anledningen till frågan berodde på att han tyckte jag var stark. Jag satt då och gjorde koncentrationscurls med en 12kilos hantel. Alltid roligt att höra. Jag har liksom inte kunnat jämföra mig med andra på gymmet tycker jag. Jag är ju tjej tex, det är inte värst många tjejer som lyfter skrot hos oss. Sen har jag ju tränat tillsammans med en kille som är ruskigt stark, så om man jämför sig med honom är man ju väldigt svag.


Allright!

I fredags på gymmet fick jag ett erbjudande. Om jag ställer upp i nästa års lucia body fitness så får jag träningssällskap och antagligen träningsguidning inför det. Kändes konstigt. Lovade att tänka på saken. Jag har ju aldrig tänkt i de banorna förut, det har inte ens funnits i min värld. Jag har det senaste kollat runt på en del bloggar och sånt tillhörande tjejer som är med i body fitness tävlingar och lite smått beundrat det de gör och funderat över hur de orkar, men att jag skulle ha en möjlighet att träna mig dit har inte funnits. Att då få höra något sådant, känns väldigt stort och till en början väldigt främmande. Men det finns alltså de som tror att jag skulle kunna ta mig någonstans inom detta. Skumt.

 

Lite lustigt är också att gymmet är det ställe där jag inte behöver skämmas över min vikt (nejnej, man kanske inte behöver det annars heller men ändå...), där är det bra att jag väger så mycket. Är ändå ingen som tror att jag väger så mycket som jag gör. Men jag hoppas ju verkligen då att det faktiskt är muskler som väger.

 

Märkligt, att sitta och på allvar överväga att satsa på body fitness. Men vad innebär det egentligen? Jag vet inte riktigt. Min största oro är väl egentligen min hud. Vet inte hur mycket sånt gör i sammanhanget, men den har alltid varit mitt stora problem och däri ligger största motviljan att visa upp sig på ett sådant sätt.

 

 

Jag är fortfarande hemskt sugen på att skaffa mig ett husdjur. Kollar katter på blocket varje dag.


Fel dag

Fel dag, fel vecka, fel allting.

Urk.

Så lätt att falla tillbaka, så lätt att på något vis njuta av att må dåligt. Balansera på gränsen, vilja göra sig själv illa, men stå emot och därmed ta emot tomheten.

Dags att ta tag i disken. Och en öl.

Svår

Det ser illa ut, blir nog ingen promenad denna morgon. Inte roligt att gå ut när det regnar ju. Satsar på ett pulspass ikväll och därefter köra lite ben på gymmet.

 

Är på ganska jobbigt humör idag ...ja, igår eftermiddag också egentligen. Ganska nära till tårar hela tiden, men jag har egentligen inget att va ledsen över.

 

Nåja, har ju varit sugen på att skaffa katt hur länge som helst, men jag vet inte... En katt behöver sällskap, och jag är inte hemma så mycket. Men jag saknar ett husdjur enormt mycket. Sen är det detdär med vilken slags katt man ska ha. Ska det va en utekatt? Isf kan jag ta en kattunge efter föräldrarnas katt. Men ska det va en innekatt så tycker jag att det är elakt att ta en av dem som kommer va vana med att få gå ute, och då är en ras-katt alternativet. Isf ska det va en Bengal eller en Cornish Rex. Sitter just nu och kollar på blocket och har såklart hittat en helt underbar liten Cornish Rex kattunge. Åh, jag vill så gärna.

 

Har inte riktigt nån ro i kroppen. Vi har lagt oss tidigt både igår och i förrgår, men jag känner mig inte utvilad ändå. Behöver stressa ner, kanske blir det lättare nästa helg efter att vi haft kund-FAT av robotcellerna på jobbet. Fast åas så vet man inte hur mycket jobb vi har att göra när detta projekt är över, så lite orolig över sitt jobb är man väl också. :-P

Raketbränsle i kaffet eller?

Sitter här med lite frukost efter morgonpromenad och dusch. Känns riktigt skönt, och vilken fart jag hade! Gick den långa rundan, en dryg mil, och kunde hålla tempot uppe nästan hela tiden. Det har varit en underbart vacker morgon hittills också, men lite kall. Mina lår var knallröda och kliade som tusan när jag kom hem, likadant varje gång jag är ute när det är kallt. Är lite alergisk mot kyla.

Önskar att jag hade tid både för paddling och en tur till gymmet idag, men det blir det nog inget med. Har lovat föräldrarna att jag ska komma hem till dem och hjälpa till att städa på gården, sånt brukar ta tid. Fast jag ska packa väska med grejer för allt så att det är lätt att ta sig ut på nått av det om jag ändå råkar få en stund över.


Träning och sånt

Det har inte blivit skrivet nått på väldigt länge här. Jag har haft annat för mig och inte känt så mycket för bloggandet. Så vad är det där andra jag haft för mig då? Träning såklart, har fallit lite extra för styrketräningen. Mycket trevligt, det känns riktigt roligt att träna igen, sommaruppehållet gjorde susen. Tycker det är roligare att lyfta skrot än att gå på passen just nu, lite skönt eftersom jag kan träna direkt efter jobbet, men så tar det ju lite längre tid också. Försöker komma iväg och gymma minst tre gånger i veckan, sedan är det ju det obligatoriska box-passet på tisdagar eftersom det är jag som leder det (och ibland pump efteråt) och så försöker jag ta mig iväg på puls-passet på söndagar också, fast det är tyvärr ofta svårt att komma iväg till… Sen så skadar det ju aldrig med en liten promenad nu och då. Får man säga det själv så tycker jag att jag är riktigt duktig just nu. :)

Det känns faktiskt som att man gör lite framsteg också, känner tex att mina armmuskler både känns och syns mer. Har dessutom börjat käka lite kosttillskott, var ju förkyld i flera omgångar förra vintern och vill verkligen inte hålla på så i vinter också. Äter nu omega-3, mivi total samt lite extra protein nu och då.

 

Annars är det ett heltidsarbete att ta hand om hus och trädgård också. Det har kommit lite i skymundan tyvärr. Måste ta tag i att höststäda trädgården och planera hur man kan göra om badrummet. Tips på sidor att kolla badrumsprylar, kakel och sånt mottages tacksamt. :)


RSS 2.0