hur

Jag har ju egentligen alltid varit lite av en ensamvarg …och ska man vara helt ärlig, så saknar jag att göra saker själv. Jag tycker om och behöver vara ensam ibland, det är bara då jag kan slappna av helt och fullt. En av mina lyckligaste stunder har varit när jag ensam strövat runt i Edinburgh, haft en mugg gott kaffe i handen och beundrat utsikten. Där och då var jag ensam och stark. Igår hittade jag hittade en liten dikt/vers som jag knåpade ner då.

”En dag
en stad
ett lugn

en såld själ
för en kopp kaffe
och en ensam stund

en lycka
aldrig funnen förr
aldrig funnen senare”
 

Jag har alltid sagt att jag är dålig på förhållanden, något som mina pojkvänner inte förstått något av innan det varit för sent (ja, och egentligen inte ens då tror jag). För jag visar det inte på det viset. Det är inom mig som jag är dålig på att hantera förhållanden. Jag underminerar mina egna känslor genom att vara för hänsynsfull, och så tröttnar jag och gör slut.

Åh, jag är så dålig på att läsa av mina egna känslor. Jag tror att jag mår bra när jag ”inte mår alls”, när jag bara är utan att känna.

Så hur ska jag göra för att inte sabotera för mig själv? När jag är själv så vill jag ju ha en tvåsamhet, så jag vill inte förlora det nu. Men hur gör man för att komma in i det?

omvända vårkänslor

Mådde verkligen dåligt i morse. Sådär så att man får koncentrera sig för att inte börja hyperventilera och gråta. Men det blev bättre när jag kom till jobbet och fick koncentrera mig på att arbeta och fick prata ritningar med en väldigt trevlig prick som alltid får en att dra på mingiporna. Jag hoppas att det kan hålla i sig en stund. Vet inte om det är nån slags vårdepression som slagit till, eller om det bara är min förkylning som gör mig trött och därför deppig. Förut var jag liksom riktigt på gång och nu har jag bara släppt allt…

Tapetklister under mina skor

Påsken försvann utan att jag han känna av den. På fredagen var det fullt upp med att greja i trädgården och på kvällen blev det grillning med Sören och Kenneth. En väldigt trevlig kväll, men det blev läggdax på tok för sent. På lördagen va killarna bakis och reagerade knappt när jag ställde fram frukosten, hade bakat scones och allt. Nåja, sedan va det iaf dags att baka lite till, skulle göra örtsnurror till släktkalaset på eftermiddagen. Det gick riktigt bra, men hela förmiddagen/dagen försvann väldigt fort. Släktkalaset var också väldigt trevligt, som det brukar va faktiskt. Mot slutet av kvällen konstaterades det att föräldrarnas ena katt som varit gravid inte längre va det, så jag gav mig ut på kattjakt. Inte helt förvånande så fann jag 4 st kattungar på vinden. Dessa hämtades in efter att alla gäster hade åkt, jag fick kravla runt i gullfiber för att komma åt dem.
Söndagen var oerhört seg, det va då jag hade tid att släppa fram tröttheten. Dagen gick inte i värst många knop, gjorde i stort sett ingenting. Kände mig snörvlig och nös en massa och hade kliande ögon. Kände mig likadan dagen efter pluss en överjävlig huvudvärk som inte ville försvinna. Det hände dock lite mer denna dag. Blev av med en del grejer som min kusin haft i huset, kom iväg till Kråkviken och bytte till sommardäck, samt skjutsade pappa till Årjäng för att hämta bilen som lillebror lånat.

Har fullt upp med att välja tapeter! Några av de jag sitter och grubblar över är följande:

Denna från Midbec, kollektion Veneto.


Denna från Boråstapeter, kollektion Hanna.



Fast idag efter att ha surfat lite hittade jag några till som jag vill ta med hem och kolla på ett tag, nämligen dessa fyra;




Två från Midbec, kollektion Arkona.


Och två från Mimou, kollektion fall/winter 2008.


Det finns på tok för många fina tapeter...

XXL

Jag har gått upp i vikt i vinter. Inte bra. Visst, lite av det är säkert en ökad muskelmassa, men långt ifrån allt. Jag har tränat mycket mindre kondition det senaste, jag antar att det är därför. Så nu är det dags att röra mer på ”dököttet” och träna mer kondition, alltså ge sig ut och jogga. För att inte tala om att jag får tänka mer på vad jag äter.
Trevligt nog har jag fått upp ögonen för www.jogg.se. Det har visat sig vara en riktigt bra sida. Jag kan skriva in alla jogg-uppgifter så som joggingrundans längd, hur lång tid det tar, vilken medel- och maxpuls jag haft och lite till. Dessutom kan jag skriva in övrig tid som jag tränar och vad jag har tränat, det är nästan en komplett träningsdagbok. Det inspirerar en del eftersom man bara vill fylla på den och se hur antalet timmar man tränat ökar och hur långt man egentligen kunnat springa på en månad.

Vårsolen piggar upp! Vitsipporna vaknar i min rabatt, tillsammans med några lysande gula krokus. Hemma i Kråkviken fanns även tussilago och blåsippor och så väntar katten ungar när som helst. Precis som det ska va på våren! :)

Sitter även och funderar över om jag skulle ta och köpa färg så att jag kan måla första delen av hallen i helgen? Tror att den ska få bli ljust grå med mörkare grå lister längs golv och runt dörrar.

RSS 2.0